Image
Dr. Müge Uğurlu | Friday, May 12, 2023 | Cildinizi Sevin!

Toprağa Basmak Gerçekten Negatif Yükü Azaltıyor mu ?

Vücudumuzda çeşitli nedenlerle biriken serbest radikaller, kanser, damar tıkanıklığı ve enflamasyon gibi birçok hastalığa sebep olur. Topraklanma bu serbest radikallerin yol açtığı hastalıklarla mücadele edeceğimiz araçlardan biridir.

Toprağa Basmak Gerçekten Negatif Yükü Azaltıyor mu ?

İnsanlar,  milyonlarca canlı türü gibi su, güneş ve toprak döngüsünün içinde yer alır ve bu döngüyü tamamlar. Yani “topraktan geldik toprağa gideceğiz” anlayışı, ekolojik sistem açısından da geçerlidir.

Anatomimiz aslında oldukça karmaşık mekanizmalardan oluşur. Fakat diğer yandan da basit bir elektriksel devre gibi çalışır. Bu nedenle vücudumuzun “topraklanmaya” ihtiyacı vardır.

Çıplak ayakla toprağa, çimlere basmak insan vücudunun topraklanmasını sağlar. Topraklanma işlemi hem fiziksel hem de psikolojik sağlığımız için oldukça önemlidir. İnsan vücudu elektrikle çalışan bir sisteme benzer ve yaşadığımız yorgunluk, halsizlik, sinirlilik gibi durumların çoğunluğu bu sistem ve vücudumuzdaki sinirlerle ilgilidir. Vücudumuz topraklanma yapamadığında, tıpkı mekanik cihazlar gibi ısınma ve dengesizlik meydana gelebilir. Yani topraklanma olmadığında vücudumuz bir anlamda kısa devre yapabilmektedir.

Topraklama ne işe yarar?

Vücudumuzda çeşitli nedenlerle biriken serbest radikaller, kanser, damar tıkanıklığı ve enflamasyon gibi birçok hastalığa sebep olur. Topraklanma bu serbest radikallerin yol açtığı hastalıklarla mücadele edeceğimiz araçlardan biridir. Topraklanma, stresli bireylerde kortizol seviyesini azaltarak uyku ve biyolojik saati de düzenler. Vücuttaki iltihabı azaltarak sağlıklı dokuları korumaya yardımcı olur. Toprağa düzenli olarak basmak, kan akışının iyileşmesi demektir; böylece kalp krizi, inme ve damar hastalıklarına karşı da koruyuculuk sağlanmış olur.

Günde yarım saat toprakla temas

Günlük yaşantımızı tabiattan uzak, betonarme binalarda, asfalt yollarda geçirmek zorunda oluşumuz, vücudumuzun toprakla olan temasını neredeyse yok etti. Günde yarım saat çıplak ayakla toprağa temas ettiğimizde hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımız için sayısız faydayı elde edebiliriz. Bu yöntemle ayak tabanlarımız doğrudan dünyanın yüzeyine temas ettiğinden aslında dünyadan da enerji almış ve bir anlamda bu doğal devrenin içerisinde yer almış oluruz.

Ayakkabı seçimi

Moda endüstrisindeki ve üretim sektöründeki gelişmeler ile konforlu, şık, kaliteli, tarzımızı yansıtan, yağmur ve çamurdan koruyan binlerce çeşit ayakkabıya ulaşmamız mümkün. Kimi zaman bu kadar çok çeşit arasında seçim yapmakta bile zorlanabiliyoruz. Fakat kullandığımız ayakkabılar toprakla iletişimimizi neredeyse bitirmiş durumda. Geçmişte kullanılan gerçek deri ayakkabılar, insanın toprakla temasını devam ettirebilme özelliğine sahipti. Şu an farklı materyaller kullanılarak üretilen yüksek tabanlı ayakkabılar çok daha fazla kullanılıyor. Bu materyallerle topraklama yapamadığımız için tabiatın iyileştirici etkilerinden faydalanmamız da zorlaşıyor.

Siz de doğanın sözünü dinleyin

Image

The M For Me | E-Bülten

Yeni Ürünlerden ve Kampanyalardan Haberdar Olmak için Hemen Kaydol!
İndirimleri ilk sen yakala!