Image
Dr. Müge Uğurlu | Friday, May 12, 2023 | Ölmez Otu

Ölmez Çiçeği Esansiyel Yağı Nedir? Yeni Yılda Ölmez Çiçeği ile Yenilenin

Ölmez Çiçeği esansiyel yağı içeren The M “Immortelle” serisi ile az sayıda ürün kullanarak cildinize nasıl maksimum faydayı sağlayabileceğini keşfetmeye hazır olun!

Yeni Yılda Ölmez Çiçeği ile Yenilenin

Yeni yılda “yenilenme” fikri kulağa çok da kötü gelmiyor olsa gerek. Peki bu yenilenme sürecine cildinizden başlamaya ne dersiniz? Geçtiğimiz yılın yorgunluğunu cildinizde hissediyor ve gözlemliyorsanız, cildiniz doğru ürünler eşliğinde yenilenmeye ihtiyaç duyuyor olabilir. İşte tam bu noktada birçok faydalı etkiyi tek başına sunabilen Ölmez Çiçeği esansiyel yağı cildinize çok etkili bir koruma sunarak her anlamda yenilemesine yardımcı olacaktır. Ölmez Çiçeği esansiyel yağı içeren The M “Immortelle” serisi ile az sayıda ürün kullanarak cildinize nasıl maksimum faydayı sağlayabileceğini keşfetmeye hazır olun! 

Latince adı Helichrysum Italicum olan Ölmez Çiçeği , temiz ve doğal içerikli cilt bakım endüstrisinde sevilen bir bileşendir. Ölmez Çiçeği, cilt bakım ürünlerinde, tipik olarak esansiyel (uçucu) yağ formunda kullanılır. Çiçeğin esansiyel yağı, buhar distilasyonu yöntemi ile elde edilir. Peki faydaları da bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmış bu esansiyel yağın cilt üzerindeki etkileri nelerdir?

Anti-inflamatuar ve Anti-mikrobiyal Özellikleri ile Akne Tedavisinin Etkili Bileşeni

Ölmez Çiçeği, anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri ile bilinir. Journal of Aromatherapy’de yapılan bir araştırma, Ölmez Çiçeği esansiyel yağı iltihabı yatıştırdığını, tahriş ve kızarıklıkları iyileştirmeye yardımcı olduğunu ortaya koymaktadır. 

Bu özellikleri sayesinde ölmez çiçeği akne tedavilerinde de etkili bir bileşendir. Methods in Molecular Medicine dergisinde yapılan bir araştırmaya göre, bu esansiyel yağının kullanımı, ilaca dirençli bakteriler için antibiyotik tedavisi gerekliliğini azaltır. Sonuç olarak, ölmez çiçeği esansiyel yağı bakterilerle savaşabilir ve cildi kurutmadan veya tahriş etmeden sivilceleri önleyebilir.

Yaşlanma Karşıtı Güçlü Etki 

İsminden de anlaşılacağı gibi, bu bitki özellikle cilt üzerinde güçlü özelliklere sahiptir.  “Ölmez Çiçeği” adı bitkinin yaşlanma karşıtı faydalarına atıfta bulunur. Ölmez Çiçeği esansiyel yağı, yaşlılık lekelerini, ince çizgileri, kırışıklıkların görünümünü ve hatta cilt tonu ve dokusundaki eşitsizlikleri azaltmaya yardımcı olur. 

Ölmez Çiçeği esansiyel yağının bu faydaları bilimsel çalışmalar tarafından kanıtlanmıştır. Geleneksel cilt bakım ürünleri, bu bitkide bulunan tüm faydaları elde etmek için birkaç farklı sentetik bileşen kullanırken, içeriğinde Ölmez Çiçeği esansiyel yağı barındıran The M “Immortelle” serisi ürünleri tek bir etken maddeyle aynı amaca doğal yollar ile ulaşır. 

Besleyici ve Nemlendirici Etkisiyle Her Yaş için Uygun

Ölmez Çiçeği esansiyel yağı besleyici ve nemlendirici etkileri olan bir yağdır. Bu nedenle nemlendirici kremlerden, yüz temizleme köpüklerine birçok üründe yer alabilir. Araştırmalar, Ölmez Çiçeği esansiyel yağının, yağ asitlerini de içerebileceğini göstermektedir. Bu tip yağ asitleri, sağlıklı cilt işlevi için gerekli olup ve cilt bariyerini güçlendirir, iltihabı ve hiperpigmentasyonu azaltır ve cilde kaybettiği nemi geri kazandırır. 

Güneşin Zararlı Etkilerine Karşı Koruma Sağlıyor

Antioksidanlarla dolu olan bu esansiyel yağ, çevresel stres faktörlerine karşı cildi korumaya da yardımcı olur. Antioksidanlar, güneş hasarının neden olduğu koyu lekelerin görünümü azaltarak, cildi tam parlaklığına ulaştırmaya yardımcı olur. Bu esansiyel yağ, inanılmaz derecede yatıştırıcı ve canlandırıcı olduğu için güneşe maruz kalan ciltler için idealdir.

Ölmez Çiçeği Esansiyel Yağını Kimler Kullanmalı? 

Ölmez çiçeği esansiyel yağı, doğru dozda kullanımında hassas cilde sahip olanların bile kullanıma uygundur. Yağlı cilde sahip olanlar ise, cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaya devam ederken yağlı görünümünü azaltmak için bu esansiyel yağı içeren ürünlerden faydalanabilir.  The M “Immortelle” serisi ürünlerinde ölmez çiçeği esansiyel yağı ve diğer etken maddeler tüm cilt tiplerinin kullanabileceği şekilde formülize edilmiştir. 

The M ile Yeni Yılda Yenilenin 

The M “Immortelle” serisindeki  tüm ürünler Ölmez Çiçeği esansiyel yağı içermektedir. Ürünler anti-aging, nemlendirici, anti-inflamatuar, anti-bakteriyel, ve hücre yenileyici etkiye sahiptir. “Immortelle” serisi, güneş koruyucudan, yüz temizleme köpüğüne; anti-aging kremden, göz çevresi bakım kremine kadar ihtiyacınız olan tüm cilt bakımı ürünlerini sunar. 

The M, cildinizin onlarca ürüne değil, düzenli bakım ve güçlü içeriğe sahip az sayıda ürüne ihtiyacı olduğunu savunur. Bu nedenle, birçok faydalı etkiyi bir arada barındıran Ölmez Çiçeği esansiyel yağını ana etken madde olarak ürünlerine dahil etmiştir. Ürünler, kullanıcıların sayısız ürün kullanarak ciltlerini yormasını engellemeyi amaç edinmiş ve az sayıda ürünle çoklu etki sağlayan bir cilt bakımı rutini elde edilebileceğini göstermiştir. 

Image

The M For Me | E-Bülten

Yeni Ürünlerden ve Kampanyalardan Haberdar Olmak için Hemen Kaydol!
İndirimleri ilk sen yakala!