Image
Dr. Müge Uğurlu | Friday, May 12, 2023 | Cildinizi Sevin!

Doğada Aralık Ayı

Mevsimin ilk, yılın son ayı olan Aralık bu bağlamda biraz yorucudur da. Kurumsal işlerde yoğunluğun biriktiği, hesapların kitapların bitirilip defterlerin kapatılmaya çalışıldığı bu ayda kendi içsel muhasebemizi de yaparız.

Doğada Aralık Ayı

Nasıl ki her zifiri karanlık içinde sabahı barındırıyorsa, doğa da kendini yenilemeden dirilmeden önce derin bir uyku halindedir. Cemreler düşmeden, fidanlar kök, ağaçlar meyve vermeden önce kendini kapatır toprak ana. İşte kış mevsimi de doğanın yeniden canlanması için gerekli enerjiyi topladığı, adeta uykuda olduğu bir mevsimdir.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği her ne kadar mevsimleri şaşırtsa da halen Aralık ayı kış mevsiminin başlangıcı sayılıyor.  Doğa bu dönemde kendi içindedir, kendisiyle olan hesaplaşmasını yapıyordur belki. Doğa, içe kapanık olduğunu düşündüğümüz Aralık ayında bizim için, sonraki mevsim için hazırlıklarını sürdürür. Toprağın baharda vereceği meyvelerin hazırlıkları bu dönemde atılmaya başlanır. Bahar aylarında yapılacak ekimler için Aralık ayından toprak hazırlanır ve sürülür.

Aralık ayı ülker dönümü ve karakış fırtınaları ile zemheri soğuklarına da ev sahipliği yapar. Kuzey gündönümü olarak bilinen en uzun gece de 21 Aralık’tadır. 21 Aralık tarihinden sonra geceler kısalmaya, günler uzamaya başlar. Bu değişimi fiziki olarak hissetmemiz birkaç ay sonrasında olsa da dönüşümün ve ılık mevsimlerin başlangıcı bu gündönümünde yatar.

IŞIĞIN OĞLU’NUN DOĞUM GÜNÜ

Mitolojiye göre Kış Gündönümü “Ulu Ana Tanrıça Gökyüzü (Cennet) Kraliçesi’nin Işığın Oğlu’nu doğurduğu gün”dür. Bu gündönümü, güneşin yükselişini ve büyüyen gücünü temsil eder. Zaten güneş bu tarihten itibaren yavaş yavaş hayatımızdaki yerini daha fazla almaya, adeta gücünü göstermeye başlar.

YILIN SON AYI

Mevsimin ilk, yılın son ayı olan Aralık bu bağlamda biraz yorucudur da. Kurumsal işlerde yoğunluğun biriktiği, hesapların kitapların bitirilip defterlerin kapatılmaya çalışıldığı bu ayda kendi içsel muhasebemizi de yaparız. Koca bir yılın nasıl geçtiği, yaşadığımız olumlu ve olumsuz olaylar, tecrübeler, atlattığımız ya da atlatamadığımız yaşanmışlıklar bu ay iyice hatırlanır haldedir. Ve elbette yeni bir yıla girmeye yönelik hazırlıklar, umutlar, kendimize koyduğumuz hedefler de bu ay gündem konularımız olur.

Image

The M For Me | E-Bülten

Yeni Ürünlerden ve Kampanyalardan Haberdar Olmak için Hemen Kaydol!
İndirimleri ilk sen yakala!